Valid xhtml 1.0 & css 2.1 WEB DESIGN SOLUTIONS
DESIGN & DEVELOPMENT TEAM
>> Blog
NEWSLETTER ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ
© 2012  W.D.S.
ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ
Τηλ.2315 314 417
Διαφημιστικά cd dvd
Ελληνικό hosting & γιατί ;
Ιδανικές λύσεις
S.E.O.
Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε
Ενημερωμένοι για τα προιόντα και τις υπηρεσίες
Μας γύρω απο το web - graphi design - hosting .
PayPal: View Cart
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
Το SEO είναι η συντομογραφία για το Search Engine Optimization.
Αυτό είναι η διαδικασία διόρθωσης μιας ιστοσελίδας έτσι ώστε να βρίσκεται, να διαβάζεται και να καταχωρείται από τις μηχανές αναζήτησης με όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό τρόπο, κάνοντας έτσι την ιστοσελίδα σας και το περιεχόμενό της ελκυστικό, σχετικό και ορατό στις μηχανές αναζήτησης και τους web searchers.
Γιατί είναι σημαντικό; Αναλογιστείτε πως θα ήταν αν κανένας δεν μπορούσε να βρει την διεύθυνση της επιχείρησής σας ή ακόμα και το τηλέφωνο. Πολλές εταιρείες δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν έτσι.Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με την ιστοσελίδα σας αν οι άνθρωποι δεν μπορούν να την εντοπίσουν εύκολα. Οι πολλές καταχωρήσεις, αν τελικά υπάρχουν, καθηστερούν. Έτσι οι πιθανοί πελάτες ούτε καν θα ξέρουν ότι βρίσκεστε εκεί.‘Περίμενε’, θα μου πεις. ‘Έχω δημιουργήσει μια ιστοσελίδα και η διεύθυνσή της βρίσκεται σε όλες μας τις διαφημήσεις. Γιατί να μην μπορούν να την βρουν;’Φυσικά, οι ήδη υπάρχοντες πελάτες ή αυτοί που ειναι εξοικιωμένοι με την εταιρεία σας, δεν θα έχουν καμία δυσκολία να βρουν την ιστοσελίδα σας. Αλλά αυτή μπορεί να μην είναι η πέριπτωση.Μπορείς να εγγηυθείς ότι όλοι οι πιθανοί πελάτες έχουν δει κάποια διαφήμησή σας; Τι γίνεται με αυτούς που δεν διαβάζουν τα περιοδικά και τις εφημερίδες που έχετε επιλέξει να βάλετε τις διαφημήσεις σας;Άκουσαν το σωστό ραδιοφωνικό σταθμό; Είδαν το σωστό τηλεοπτικό πρόγραμμα; Έλαβαν ένα απο τα χιλιάδες διαφημηστικά που στείλατε;Λοιπόν, τι γίνεται με τις μηχανές αναζήτησης; Αυτοί οι άνθρωποι μπορουν απλά να εισάγουν μερικές λέξεις στη γραμμή αναζήτησης, να πατήσουν το κουμπί, και voila!! Υπάρχει ένας σύνδεσμος για την ιστοσελίδα σας. Δεν είναι υπέροχες οι μηχανές αναζήτησης;Ναι, οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να ειναι υπέροχες και το πιο πάνω σενάριο μπορεί να συμβεί, αλλά όχι χωρίς δουλειά. Εδώ έρχεται το SEO.
Τι γίνεται στην ουσία ;

Ας αναλογιστούμε αρχικά μία ιστοσελίδα που ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί. Αυτή η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι ενός ωραίου ξενοδοχείου  στην περιοχή όπου μένω. Δεν γνώριζα την διεύθυνση της ιστοσελίδας τους οπότε πήγα στο Google.gr, εισήγαγα το όνομα του ξενοδοχείοου  και πάτησα το κουμπί αναζήτησης.

Βρέθηκαν πολλοί σύνδεσμοι, αλλά κανένας δεν φαινόταν να έχει κάποια σχέση με ξενοδοχείο . Στις επιλογές αναζήτησης πρόσθεσα το όνομα της πόλης όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο. Εδώ υπήρχαν σύνδεσμοι που σχετίζονταν με το ξενοδοχειο , αλλά όλοι φαίνονταν να είναι άρθρα η ιστοσελίδες online κρατήσεων ή κριτικές και όχι της ίδιας της ιστοσελίδας του ξενοδοχείου. Τι ήταν λάθος; Άραγε όντως δεν έχουν ιστοσελιδα;

Ευτυχώς, ένα από τα sites  ανέφερε την διεύθυνση της ιστοσελίδας. Είναι μια πολύ όμορφη ιστοσελίδα, ευχάριστη για τα μάτια και τ’αυτιά. Έχει δημιουργηθεί σαν Macromedia Flash παρουσίαση (flash website). Γιατί είχα τόσο μεγάλο πρόβλημα να τη βρω; Πιστέβω ότι μπορεί να έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι δημιουργοί της ιστοσελίδας δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν το SEO.

Πως μία ιστοσελίδα μπαίνει στις λίστες των μηχανών αναζήτησης; Οι περισσότερες μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν υπολογιστικά προγράμματα (σηνήθως αναφέρονται ως robots ή crawlers) για να ακολουθούν συνδέσμους από μία σελίδα σε μία άλλη και να ανευρίσκουν τα περιεχόμενα κάθε σελίδας. Τα περιεχόμενα καταχωρούνται και προστίθενται στη βάση δεδομένων των μηχανών αναζήτησης.

Πως δουλέβουν οι μηχανές αναζήτησης;
Πως καταχωρούνται οι σελίδες; Πως πραγματικά δουλεύουν τα robots και οι διαδικασίες αναζήτησης; Μόνο οι χειριστές των μηχανών αναζήτησης ξέρουν σίγουρα και γενικά αυτή είναι μία πολύ καλά κρατημένη απόρρητη πληροφορία. Η διαδικασία συνεχώς βελτιώνεται, όπως σε όλα τα χρήσιμα προγράμματα υπολογιστών.
Χρησιμοποιώντας τι πληροφορίες ο χρήστης της μηχανής αναζήτησης θα ανασύρει, συγκρίνωντας με τα αποτελέσματα έρευνας στο γιατί συγκεκριμένες σελίδες είναι στην κορυφή της λίστας των αποτελεσμάτων συγκεκριμένων ερευνών, μπορούμε να κάνουμε ένα λογικό προσδιορισμό, στο τι τεχνικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν την ορατότητα και την αποτελεσματικότιτα της ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης.
Μέσα από μία ανάλυση της ήδη υπάρχουσας ή της προτεινόμενης ιστοσελίδας σας, μπορούμε να προτείνουμε και να εφαρμόσουμε αλλαγές που μπορούν να βελτιώσουν δραστικά τις πιθανότητες να βρεθεί η ιστοσελίδα σας. Μερικές απο αυτές τις αλλαγές μπορεί να αλλάξουν το περιεχόμενο που εμφανίζεται στην σελίδα. Παρολαυτά, πολλές αλλαγές δεν εχουν καμία επίπτωση στο τι βλέπει ο χρήστης που επισκέπτεται την ιστοσελίδα σας.

Οπότε το SEO πραγματικά μπορεί να σας βοηθήσει. Γιατί να μην το πάτε λίγο παραπέρα και να κάνετε την ιστοσελίδα σας να βρίσκεται στη λίστα όλων των αναζητήσεων. Αυτό θα έφερνε την κίνηση μέσα, σωστά; Μπορεί ναι, αλλά πιθανών όχι για πολύ.
Όταν χρησιμοποιήτε διάφορες μηχανές αναζήτησης, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι μερικά αποτελέσματα έχουν ελάχιστα, εαν όχι καθόλου, να κάνουν με αυτό που ψάχνατε. Μερικές από αυτές τις σελίδες μπορεί ακόμα και να σας παραπέμπουν όλες μαζί σε μία αλλη ιστοσελίδα. Οι ιδιοκτήτες αυτών των ιστοσελίδων έχουν ένα σκοπό: να σας φέρουν στην πόρτα (ώστε να σας μιλήσουν), ανεξάρτητα απο το τι ψέματα ή εξαπατήσεις έχουν χρισιμοποιήσει για να το κάνουν.
Πως μπορεί να σας βοηθήσει το SEO?
Σε τι διαφέρει το SEO από τη διαφήμιση στο διαδίκτυο;
Γιατί SEO;
Μπορεί κανείς να εγγυηθεί τα αποτελέσματα του SEO;
Είναι απλό! Το SEO σας βοηθά να ξεχωρίσετε από τις χιλιάδες ή και εκατομμύρια παρόμοιες σελίδες στο διαδίκτυο όταν ένας πιθανός πελάτης αναζητά, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά, τα προϊόντα ή τις υπηρεσέις σας στο Google και άλλες μηχανές αναζήτησης.
Σε αντίθεση με τις άλλες μορφές διαφήμισης (Google AdWords, banners, κα.) το SEO:
-δεν είναι διαφήμιση με τη μορφή banner ή οποιαδήποτε άλλη μορφή εικόνας ή πολυμέσων
-δεν είναι διαφήμιση κειμένου
-εμφανίζει στις μηχανές αναζήτησης (στα οργανικά αποτελέσματα) - χωρίς χρέωση - την περιγραφή της ιστοσελίδας σας και παραπέμπει σ' αυτή.
   * Γιατί οι χρήστες του διαδικτύου ακολουθούν πιο συχνά τις παραπομπές που προκύτπουν από την οργανική αναζήτηση απ' ότι τις παραπομπές διαφημίσεων κειμένου
   * Γιατί έχει το χαμηλότερο κόστος σε σχέση με τις άλλες μορφές διαφήμισης
   * Γιατί θα δουλέψει για σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απο όλες της άλλες μορφές πληρωμένης διαφήμισις (η ιστοσελίδα σας θα είναι στα αποτελέσματα για περισσότερο χρονικό διάστημα)
κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί τα αποτελέσματα του SEO. Όσοι θα σας απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα θετικά διλαδί ότι μπορούν να σας εγγυηθούν τα αποτελέσματα και την πρώτη θέση στην κατάταξη στις Μηχανές Αναζήτησησς είτε δεν ξέρουν τι κάνουν είτε απλώς σας λένε ψέματα με μοναδικό σκοπό να σας εξαπατήσουν. Και στις δυο περιπτώσεις, σας λέμε ξεκάθαρα δεν πρέπει να τους εμπιστευθείτε.
Πόσο κοστίζει το SEO;
Το κόστος SEO είναι διαφορετικό για κάθε ιστοσελίδα και εξαρτάτε από πολλούς παράγοντες.
Μεταξύ άλλον το Κόστος για την προώθηση της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης θα εξαρτηθεί από:

   * τo μέγεθος και την πολυπλοκότητα της ιστοσελίδας
   * την δυσκολία του έργου και τον ανταγωνισμό στις λέξεις κλειδιά που ενδιαφέρουν
   * την κατάσταση της ιστοσελίδας σας
   * τον αριθμό των λέξεων
   * το μέγεθος της εταιρείας και την μαρκα της
Το οικονομικό κόστος είναι ανάλογο της ανταγωνιστικότητας των keywords που θέλετε να τονίσετε, της παρούσας κατάστασης και κατάταξης της ιστοσελίδας σας καθώς και των στόχων που εσείς θέτετε. Το χρονικό κόστος είναι επίσης ανάλογο της ανταγωνιστικότητας των keywords, της ηλικίας και του περιεχομένου της ιστοσελίδας σας, της ανανεωσιμότητάς της και των ελληνικών trends στις μηχανές αναζήτησης.
Καταχωρίστε την ιστοσελίδα σας σε 1600 μηχανές
Αναζήτησης  Με ένα κλίκ δωρεάν !
Ping Url